Dug je put ispred nas

Zašto bike.ba i gdje idemo

Zamišljamo sebe i ovaj portal na kojem se sada nalazite kao ovog biciklistu prikazanog iznad. Da ne bude zabune, naravno da ovo nismo mi. Iako Bosna i Hercegovina ima dovoljno prirodnih ljepota koje bi se mogle uhvatiti u kadru i napraviti čak i ljepša fotografija od ove, mi smo ipak izabrali kraticu i jednostavno iskoristili jednu od takozvanih stock fotografija da prikažemo ilustrativno ko smo i gdje se nalazimo.
Kao i ovaj biciklista sa fotografije, pokrenuli smo ovaj portal i trenutno se nalazimo na litici i posmatramo u daljinu. Za razliku od njegovog pogleda prema planinama, mi gledamo u budućnost, koja je svijetla sa potencijalom.

O kakvom potencijalu pričamo?

O potencijalu razvoja biciklizma unutar Bosne i Hercegovine. Svakodnevno gledamo i svjedoci smo nastajanju novih trendova u biciklizmu u svijetu, koji našu državu ili u potpunosti zaobiđu ili dođu kod nas prekasno, ili se kratko zadrže.

Živimo u vremenu kada je prelijepo biti biciklist. Svuda malo ljepše nego u BiH.
Pokrenuli smo ovaj portal da pokušamo korak po korak dosegnuti jednu po jednu osobu i možda ih motivirati da i oni krenu voziti bicikl. Da iskuse onaj osjećaj koji svi imamo kada sjednemo i otisnemo se na rutu (doduše, nekome je ta ruta striktno do posla, a nekome malo duže).

Člancima koje pišemo pokušat ćemo približiti neke stvari koje su i nama bile nejasne kada smo krenuli u istraživanje o biciklima, etiketi ponašanja, pravilima, pravima i obavezama.
Daleko od toga da smo eksperti svjetskog nivoa, ali pridružite nam se na našem putovanju saznavanja, učenja, isprobavanja i možda u nekom periodu bliže budućnosti i postanemo takozvani eksperti, jer kako je svima dobro poznati Albert Einsein jednom rekao (i vjerovatno se pokajao, koliko puta su ljudi zloupotrijebili tu izreku) "Ako to ne možete jednostavno da objasnite, ne razumijete dovoljno dobro."

Stoga, kada pišemo naši članci će uvijek biti veoma jednostavni i pokušat ćemo u njima unijeti svoje subjektivno iskustvo i znanje.
Sa druge strane, vi koji posjećujete ovaj portal i eventualno dijelite naše članke na društvenim mrežama nam dajete glas da u jednom trenutku i Bosnu i Hercegovinu pretvorimo u savršeno okruženje za biciklizam.

Ko zna, zajedno bismo i mogli uspjeti.

Do tada, uživajte u sadržaju koji smo pripremili za vas.
Saznajte više
Zanimljivosti
Istraži bicikla
Bicikla
Podijelite sa prijateljima
© 2023 Bike.ba. Sva prava pridržana.