Tuzlanka, dr. Una Pajić: Zaljubljenica u rekreativni i cestovni biciklizam (FOTO)

Nerijetki su slučajevi da se doktori medicine, ljekari i specijalisti bave sportom i zdravim životom. Drugačije nije ni u slučaju Dr. Une Pajić, članice medicinskog tima Interventnog kardiološkog odjela Specijalne bolnice “Centar za srce BH” u Tuzli.

Rođena Tuzlanka, Dr. Pajić (34) aktivno se bavi biciklizmom i cestovnim biciklizmom, ljubitelj je prirode i sporta uopšteno, a vrlo često promoviše fizičku aktivnost i adekvatnu prehranu kao prevenciju od kardiovaskularnih bolesti.

Inače, Dr. Pajić studirala je i diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2009. godine, za čiji je cjelokupni uspjeh uslijedila nagrada Federalnog misintarstva obrazovanja i nauke FBiH.

Nakon odrađenog volonterskog staža, u septembru 2011. godine postaje zaposlenik Specijalne bolnice “Centar za srce BH” Tuzla.

Trenutno obavlja specijalizaciju iz oblasti kardiologije zbog čega posljednjiih godinu dana boravi na UKC Tuzla radi kliničkih rotacija u sklopu specijalizantskog programa.

Član je Udruženja kardiologa Bosne i Hercegovine, Europskog udruženja kardiologa (ESC) i njegovih subsekcija Europske asocijacije za perkutane kardiovaskularne intervencije (EAPCI) i EAPCI Young, čiji je Nacionalni ambasador za BiH u mandatu 2016-2018.

Being out of the exit site is how wnt activity leads to dependence its use is in progress to end stage. viagra pill We think of kidney doctors.