SRĐAN JANJIĆ najavljuje 7. Tuzlansku biciklijadu: Najveći rekreativni događaj na Balkanu!

Još samo nekoliko dana ostalo je do održavanja velike 7. Tuzlanske biciklijade. Ona je zakazana za nedjelju, 16. septembar 2018. godine, a održat će se u organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla.

U razgovoru za Radio Kameleon, jedan od organizatora Srđan Janjić ističe kako je skoro sve spremno za najmnogoljudniji rekreativni događaj, ne samo u BiH nego i šire.

“Nemamo informaciju da postoji veća i mnogoljudnija biciklijada na Balkanu od ove naše. Svi učesnici koji se pojave u nedjelju dobit će oficijelnu majicu, što je postao prepoznatljivi znak Tuzlanske biciklijade. Do sada se prijavilo oko 2.000 učesnika, a krajnji rok za on-line prijavu je subota naveče. Također, imat ćete se priliku prijaviti i u nedjelju ujutro od 8 do 10 sati na licu mjesta”, rekao nam je Janjić.

Baš kao i prethodnih godina, Tuzlanska biciklijada kreće iz naselja Stupine. Istom rutom dugom 13 km učesnici voze i ove nedjelje.

“Od Stupina idemo Južnom magistralom do Siporeksa, zatim se okrećemo nazad na Sjevernu magistralu, vozimo do ‘skvera’, pa do Panonskih jezera, spuštamo se opet na Sjevernu magistralu, zatim do Brčanske Malte i na kraju Biciklijadu završavamo ponovo na Stupinama. Krećemo od 11 sati i procjena je da će biciklijada trajati nekih 75 do 80 minuta”, otkrio je naš sagovornik za Kameleon.

Srđan Janjić poziva i vozače na strpljenje, jer će u nedjelju, za vrijeme održavanje 7. Tuzlanske biciklijade doći do kraćih obustava saobraćaja.

“Obustava saobraćaja će biti na Stupinama otprilike od 9 do 13 sati. Biće blokirane obje saobraćajne trake u jednom pravcu, ali samo na kratko dok ne prođu biciklisti. Molimo još jednom vozače za strpljenje i razumijevanje, jer ovakav događaj je jednom u godini”, zaključio je Janjić.

Treba istaći da će svi učesnici imati priliku osvojiti nagrade poput bicikala, sportske opreme i sličnog. Također, ko nema sopstveni bicikl, Next Bike je obezbijedio besplatne “dvotočkaše”.

I još nešto – meteorolozi najavljuju sunčan i lijep dan. Vidimo se u nedjelju, 16. septembra!

Vous pourriez, le cas contraire, exposer votre santé à de grands dangers. C’est pourquoi nos garantissons l’anonymat total de vos achats, vous assurant ainsi discrétion et confidentialité. Nous utilisons les cookies pour améliorer votre expérience. En continuant de visiter ce site, vous acceptez l’utilisation de ces cookies. cialispascherfr24 Produits Produits.